Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Rekonstruirat će se gotovo 15 kilometara azbestnih cjevovoda vodovodne mreže

Vodovod grada Vukovara provodi rekonstrukciju vodovodne mreže u gradskoj četvrti Borovo naselje. U tijeku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa, Nikole Perlića, Rudolfa Perešina i  dijelu Sportske ulice. Bit će to prilika ujedno i sanirati neke od ulica u punoj širini rekao je Dario Tišov, direktor Vodovoda grada Vukovara.

-Vrijednost radova je gotovo dva  milijuna kuna bez PDV-a., a radove izvodi zajednica ponuditelja tvrtke Komunalac Vukovar. – rekao je direktor Vodovoda grada Vukovara.

Tišov naglašava kako je pokazatelj ulaganja u kvalitetu i obnovu vodovodne mreže i podatak kako je  gubitak na vodovodnoj mreži  Vodovoda grada Vukovara u protekloj godini  iznosio nešto ispod 20 posto što je znatno manje od  hrvatskog prosjeka koji je oko 50 posto. Vodovod grada Vukovara upravlja s oko 387 kilometara vodovodne mreže na svome području od čega 30 kilometara mreže čine azbestne cijevi na području Vukovara te još 20 kilometara u ostalim mjestima.

-Pripremljena je  projektna dokumentacija  za rekonstrukciju 13,4 kilometara azbestnoga cjevovoda  dok je u tijeku projektiranje za dodatnih 11 kilometara  izmjene starog azbestnog cjevovoda a s radovima koji su u tijeku izmijenit će se jedan kilometar azbestnih cjevovoda- pojasnio je Tišov.

Vodovod grada Vukovara svoju uslugu  vodoopskrbe osim grada Vukovara pruža i općinama Borovo, Bogdanovci, Negoslavci, Tompojevci i Trpinja, a uskoro bi  trebao uslugu vodoopskrbe pružati i Općini Lovas i Gradu Iloku, nakon što bi do kraja godine  trebali započeti određeni u procesi preuzimanja.

Pročitano 474 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI