Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje Foto: J. Vrdoljak

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

Vukovar je odabran za ovaj skup jer je riječ o prvom hrvatskom gradu u kojem je izgrađena solarna toplana, rješenje koje je u toplinarskim sustavima širom Europe već godinama prisutno. Sudionici na skupu mogu doznati novosti iz struke, razmijeniti mišljenja i iskustva te pronaći nova rješenja. Boris Labudović, izvršni urednik časopisa EGE koji je organizator skupa kaže kako im je cilj svake dvije godine pokazati neke novosti koje su se ostvarile u Hrvatskoj i nekim zemljama u okruženju.

- Vukovar smo odabrali jer je tu izgrađena prva hrvatska solarna toplana i sve više koriste obnovljive izvore energije u svome radu, a i sama tvrtka Tehnostan koristi električna vozila u svoje servisne svrhe – rekao je Labudović.

Ovogodišnji forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, a čiji je domaćin vukovarski Tehnostan je dobar primjer da se popularizira daljinsko grijanje koje je godinama bilo nepravedno zapostavljeno, smatra direktor Tehnostana, Kristijan Lovrenšćak.

- Vidimo da cijela EU prepoznaje važnost daljinskog grijanja. To je možda vrlo elegantan način da se napravi dekarbonizacija velikih gradova s obzirom da znamo da su višestambene zgrade odgovorne za preko 30 % ukupnih emisija ugljičnog dioksida u atmosferu. Vjerujem da će naši projekti napravljeni u Vukovaru, iako relativno mali, biti prepoznati i da je ovaj skup jako dobar potez da se to marketinški osvijesti i podigne popularnost daljinskog grijanja – zaključio je Lovrenščak.

Dvodnevni skup organiziraju Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtka ENERGETIKA MARKETING, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Pročitano 512 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI