Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Capak: Realno je da će se produljiti valjanost covid potvrda

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak rekao je u utorak kako je vrlo realno da će se valjanost covid potvrda produljiti na dulje od dosadašnjih devet mjeseci, prenosi Hina.

"Za sada nemamo studija koje pokazuju da bi s devet mjeseci trebali stati, da bi to bio nekakav 'end point' nakon čega bi trebala biti treća doza", izjavio je Capak za Novu TV.

Napomenuo je da se Europska agencija za lijekove (EMA) još uvijek nije očitovala o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer, da EU generalno konzervativno gleda na treću dozu, tako da u domaćem zdravstvu imaju sve pripremljeno da, ako se pokaže da bi to bilo korisno za pacijente, za ljude koji su se cijepili prije više od osam mjeseci, pokrenu treću dozu.

Capak je rekao da su napravili dokument koji je preliminarni provedbeni dokument s prioritetima za cijepljenje trećom dozom, ali čekaju da vide što će EU agencija za lijekove reći o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer, a to će onda biti samo za Pfizer.

Pročitano 401 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI