Ispiši ovu stranicu

LAG Srijem posjetio LAG Virovitički prsten

Virovitica Virovitica Foto: LAG Srijem

U okviru projekta suradnje Turizmom razvijamo područje, LAG Srijem organizirao je 2. i 3. rujna posjet području LAG-a Virovitički prsten, odnosno odlazak na dvodnevno događanje. Cilj projekta je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude, educirati se i razmijeniti iskustva na području promocije i jačanja ruralnog turizma, doznajemo od voditelja LAG-a Srijem Alberta Varge.

Uz LAG Srijem, na projektu sudjeluju i LAG Moslavina koja je nositelj projekta te partneri: LAG Baranja, LAG Međimurski doli i bregi, LAG Papuk i LAG VIP.

-Tijekom posjeta organizirane su radionice vezane uz turizam na virovitičkom području, posjetili smo dvorce, crkve, spomenike kao i brojne primjere dobre prakse vezane uz vinski i svaki drugi oblik turizma. Ovim posjetom doprinijeli smo osmišljavanju turističke ponude, značaju bogate kulturne baštine, promociji domaćih, autohtonih proizvoda, razmjeni iskustava, a samim time i jačanju ruralnog turizma – rekao je Varga.

 

Posjet području LAG-a Virovitički prsten financiran je kroz aktivnost Razmjena iskustava, primjeri dobre prakse; odlazak partnera na događanja na područja partnera, odobrene u okviru međuteritorijalnog projekta suradnje pod nazivom „Turizmom razvijamo područje“ koji je odobren u okviru Podmjere 19.3. Ukupan iznos projekta je 1.221.498 kuna koji se financira u 100%-tnom iznosu iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020, Podmjere 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“ - provedba tipa operacije 19.3.2. „Provedba aktivnosti projekta suradnje“.

LAG Srijem pokriva najistočniji dio VSŽ, odnosno 14 jedinica lokalne samouprave, a glavni mu je cilj razvoj područja kojeg pokriva.

-Redovno raspisujemo LAG natječaje kojima dajemo potpore poljoprivrednicima i lokalnim samoupravama za poboljšanje života na području kojeg pokrivamo. Uvijek rado pomažemo svim poljoprivrednicima i drugim dionicima pa ih pozivamo i ovim putem da nam se jave – poručio je Varga.

Pročitano 702 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić