Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar

Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Foto: HRV

Ministarstvo branitelja priopćilo je da otvara internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom Prijedloga Uredbe o osnivanju Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar". 

Prijedlogom Uredbe namjerava se dugoročno razriješiti upravljanje i održavanje objekata koji su izgrađeni na području grada Vukovara u spomen, na sjećanje i u slavu stradalima tijekom Domovinskog rata na području grada Vukovara.

Također uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta bit će  obavezni dvodnevni posjet učenika svih osmih razreda Vukovaru. Tijekom svog boravka u Vukovaru učenici osmih razreda učit će o vukovarskoj tragediji i Domovinskom ratu uopće te o značaju pojedinih akcija i operacija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Prema predviđanjima Ministarstva branitelja i  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Vukovar će godišnje posjetiti gotovo 50.000 osmaša, odnosno 300 učenika dnevno.

Ministarstvo će ustanovu službeno predstaviti 3. svibnja na Dan grada Vukovara, te održati i tri javne tribine i to 12. travnja u Šibeniku, 19. travnja u Gospiću i 24. travnja u Vukovaru.

Pročitano 3585 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI