Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Japanski savjetnik posjetio Vukovar

Gradonačelnik i japanski veleposlanik Gradonačelnik i japanski veleposlanik Foto: Grad Vukovar

Savjetnik u veleposlanstvu Japana Mitsuhiko Shinomiye i  treća tajnica Chie Oshimu posjetili su  Vukovar. Sa gradonačelnikom Vukovara Željko Sabom i  njegovom zamjenicom Danijelom Stanković razgovarali su o daljnjoj suradnji između Japana i Grada Vukovara.

Gradonačelnik Sabo izrazio je želju za nastavak uspješne suradnje triju gradova  simbola ratnih razaranja- hrvatskog Vukovara i japanskih  Hirošime i Nagasakija. Pozvao je putem japanskog veleposlanstva u Hrvatskoj sve potencijalne poduzetnike i investitore iz Japana neka iskoriste sve poticaje  i mogućnosti  za ulaganje  u gospodarstvo Vukovara. Vukovarski gradonačelnik pozvao  je i japanske arhitekte za  izradu projekta  budućeg Centra za mir i toleranciju u Vukovaru, a  koji bi se  realizirao putem europskih fondova.

 

Grad Vukovar poziva i   umjetnike iz Japana da sudjeluju na Svjetskim umjetničkim igrama koje će se  održati od 29. lipnja do 11. srpnja ove godine  u  Vukovaru, Zagrebu, Ludbregu i Umagu. Veleposlaniku Japana bit će ponuđeno, kao i svim ostalim veleposlanicima akreditiranima u Republici Hrvatskoj,  da posadi svoje drvo u budućem Parku prijateljstva u Vukovaru,  koje će simbolizirati i veličati mir i prijateljstvo među narodima.

Pročitano 1877 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI