NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba

U povodu  Međunarodnog dana nestalih osoba koji se obilježava 30. kolovoza, Grad Vukovar je s Udrugom „Vukovarske majke“ podno spomen obilježja nestalim osobama u Borovu naselju, položio vijenac i upalio svijeću. Već trideset godina obitelji nestalih osoba u Domovinskome ratu tragaju za istinom o svojim najmilijima, u želji da pronađu njihova grobišta o saznaju istinu o njihovoj sudbini. Sve te godine oni žive život  nade o istini. Potvrdila  je to i Manda Patko, predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke.

-Mi živimo, nažalost, još uvijek u 1991. godini i nadamo se  kako će se sudbine nekih osoba ipak rasvijetliti. Istina je da se stalno vrše izvidi i probna iskapanja, ali, nažalost, sa slabim rezultatima. Naši susjedi znaju istinu, ali ne znam zašto nam ne žele reći gdje su grobišta i grobnice koje su izmjestili. Svi dosadašnji razgovori na tu temu sa srpskim institucijama pa i predsjednikom Republike Srbije nisu nam pomogli niti su dali neke konkretne rezultate. Nažalost, samo su potaknuli nadu-rekla je Manda Patko.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava tvrdi kako Republika Srbija sigurno ima podatke koji bi rasvijetlili mnoge sudbine.

-S protekom 30 godina jasno vidimo kako se od strane Republike Srbije vodila politika skrivanja, a naša država nije učinila dovoljno kako bi mnogi od ovih slučajeva bili dovedeni pred lice pravde.

Rekao je Penava te naglasio kako sve dosadašnje vlade snose odgovornost za nerješavanje ove problematike.

-Niti jedna Vlada Republike Hrvatske do danas nije riješila problem nestalih, što je dodatan uteg koji Vukovar i obitelji nestalih nose na svojim leđima. Očigledno je da ćemo mi u Vukovaru o 1991. pričati i za  trideset i za pedeset godina upravo zbog ove neraščišćene prošlosti. Očigledno je kako će taj jaz između ostatka Hrvatske i ratom pogođenih i traumatiziranih područja kao što je Vukovar, biti sve veći jer ćemo se sve manje razumjeti  i očigledno je da ćemo mi  u ratom pogođenim područjima za ostatak Hrvatske uvijek biti retrogradni. No, pitam se koliko je u glavama tih ljudi, tih politika i političara sazrjela svijest da su oni krivci što je tome tako.- rekao je Penava.

Vukovar još uvijek traži 321 osobu nestalu u Domovinskome ratu i 61 osobu za koju se znaju okolnosti smrti. ali nema posmrtnih ostataka.

Pročitano 130 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija