Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovaru među prvim gradovima sredstva EU fondova

Radovi u gradu Radovi u gradu Foto: HRV

Projekt Vukovar jedan je od sedam velikih projekata spreman za sufinanciranje sredstvima Europske unije objavljeno je nakon jučerašnje  izvanredne sjednice Vlade RH  na kojoj je potvrđeno da Hrvatska ispunjava sve uvjete za  konačno pristupanje Europskoj uniji.

Podsjetimo  projekt je to vodoopskrbe i  odvodnje   težak  ukupno  48,2 milijuna eura  odnosno 362 milijuna kuna  potvrdila je Milica Zebec direktorica Vodovoda grada Vukovara  te dodala kako  projekt ima ishođenu svu potrebnu dokumentaciju  i sve akte o građenju  i kao takav spreman je za prijavu za sredstva EU. Projekt je pripreman dvije godine a  formiran je i projektni tim  u kojem su uz Vodovod grada Vukovara imenovani  predstavnici jedinica lokalne samouprave uključenih  u projekt. Riječ je o gradu Vukovaru i općinama Borovo, Bogdanovci  i Trpinja.  

 

Početak radova očekuje se 2014. godine a do toga vremena potrebno je još provesti nadmetanje za izradu natječajne dokumentacije za potrebu projekta  Vukovar i  te raspisati  nadmetanje i ugovaranje za samo izvođenje radova.

Cijeli projekt s 80 posto financira Europska unija a preostalih 20 posto su nacionalna sredstva od čega je 5,8 posto udio jedinica lokalne samouprave na  ukupnu vrijednost projekta. 

Pročitano 2527 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI