Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima nova faza projekta pomoćnici u nastavi

U Vinkovcima nova faza projekta pomoćnici u nastavi Foto: Novosti Vinkovci

Grad Vinkovci nastavlja s projektom kojim osiguravaju učenicima s teškoćama u razvoju pomoćnike uj nastavi i komunikacijske posrednike. U Novoj fazi projekta za predstojeću školsku godinu 2021./2022. objavljen je javni poziv za prijem u radni odnos 35 pomoćnika u nastavi i 2 komunikacijska posrednika.

-Grad Vinkovci će o  svome trošku organizirati osposobljavanje za one koji budu zadovoljili, kao i one koji pokažu interes za osposobljavanjem. Na taj način se želimo osigurati jer kako se broj djece s teškoćama u razvoju nažalost konstantno povećava tako imamo i sve veću potrebu za pomoćnicima.- naglasila je Andrea Vinković, pročelnica vinkovačkog gradskog Odjela za društvene djelatnosti.

Projekt će obuhvatiti 49 učenika s teškoćama u razvoju koji temeljem Suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja imaju pravo na poseban obrazovni program i posebnu vrstu potpore. Partneri na projektu su, uz sve osnovne škole s područja Vinkovaca, i gradska agencija VIA te Glazbena škola Josipa Runjanina. Ukupna vrijednost projekta je 1.676.166 kuna, izvori financiranja su Europski socijalni fond s 1.508.549 kuna te Grad Vinkovci sa 167.616 kuna.

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI