Ispiši ovu stranicu

Dan grada Vinkovaca i blagdan zaštitnika sv. Ilije

Dan grada Vinkovaca i blagdan zaštitnika sv. Ilije Foto: Arhiva HRV

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj su zaslužnima dodijeljena priznanja, u Vinkovcima je obilježen Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika, sv. Ilije.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako je u razvoj grada Vinkovaca uloženo puno, a da za to ide zahvala građanima, Vladi RH, vijećnicima i dr..

Sjednicu je otvorio predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Vedran Čuljak te pozvao na zajedničko djelovanje u korist razvoja Vinkovaca.

Vinkovčanima je Dan grada čestitao, u ime predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručivši kako je ponosan na sve ono što je do sada ostvareno u Vinkovcima, a puno toga je, kako je rekao, ostvareno u suradnji s županijom vukovarsko-srijemskom i Vladom.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bio je i počasni građanin Vinkovaca Vladimir Šeks, a zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama uručene su Zlatne plakete "Grb Grada Vinkovaca".

Zlatnu plaketu „Grb Grada Vinkovaca” za 2021. godinu dobili su akademski slikar Ivan Lončar – Žan (za posebne zasluge na području kulturnog razvoja Vinkovaca), Stipo Tomić (za izuzetne zasluge u prosvjetnom i sportskom djelovanju), Želimir Babogredac (za izuzetna ostvarenja u području kulture), Stjepan Sertić (za izuzetna ostvarenja na području tjelesne kulture i sporta), Danijel Šota (za izuzetna ostvarenja u području kulturne djelatnosti), Dječji vrtić Vinkovci (za izuzetna ostvarenja u području odgojno-obrazovne djelatnosti tijekom 60 godina postojanja), Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (za izuzetna ostvarenja postignuta na području gospodarske djelatnosti, povodom 50 godina postojanja), dr. Kata Krešić (za izuzetan doprinos na području djelatnosti zdravstva u očuvanju zdravlja šire populacije VSŽ, naročito u uvjetima COVID-19 epidemije), Udruga Specijalne policije „Krpelj” Vinkovci (za izuzetan doprinos obrane grada Vinkovaca u Domovinskom ratu), 5. gardijska brigada „Sokolovi” Vinkovci (za izuzetan doprinos obrane grada Vinkovaca u Domovinskom ratu), 109. brigada HV Vinkovci (za izuzetan doprinos obrane grada Vinkovaca u Domovinskom ratu), Udruga ratnih veterana 3.A gardijske brigade ZNG „Kune” Vinkovci (za izuzetan doprinos obrane grada Vinkovaca u Domovinskom ratu) te Udruga HOS-a 1. samostalne bojne „Marijan Baotić” Vinkovci (za izuzetan doprinos obrane grada Vinkovaca u Domovinskom ratu).

U sklopu proslave Dana Grada, večeras će se na Trgu bana Josipa Šokčevića u 20 sati održati veliki tamburaški koncert “U sjećanje na Kiću” uz nastup brojnih solista i tamburaških sastava.

Prije svečane sjednice podno Spomenika hrvatskim braniteljima pored Bosuta položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Pročitano 499 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI