Ispiši ovu stranicu

Zbog brutalnog ubojstva supruge Zoran Buila nepravomoćno osuđen na 34 godine zatvora

Nožem izbo suprugu i njezino tijelo bacio u septičku jamu Nožem izbo suprugu i njezino tijelo bacio u septičku jamu Foto: Totalinfo.hr

Sudski je epilog dobilo jedno od najmučnijih ubojstava na našem području nakon Domovinskoga rata, zbog kojega je policija 2019.godine četiri mjeseca istraživala niz kontradiktornih informacija da bi na kraju pronašla tijelo žrtve bačeno u septičku jamu obiteljske kuće. Na Županijskome sudu u Vukovaru, za ubojstvo supruge Anice Buila, nepravomoćno je na 34 godine zatvora osuđen 52-godišnji Zoran Buila iz Petrovaca.

- Optuženik Zoran Buila je 16.srpnja 2021. godine nepravomoćnom presudom oglašen krivim zbog kaznenog djela Teško ubojstvo iz članka 111., točka 4. Kaznenoga zakona i osuđen na kaznu zatvora od 34 godine. U kaznu zatvora mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru odnosno istražnome zatvoru od 6.studenoga 2019. godine s tim da mu je rješenjem istražni zatvor produljen i može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, a najdulje do isteka trajanja izrečene kazne – izjavio je za HRV Nikola Bešenski, predsjednik Županijskoga suda u Vukovaru.

Podsjetimo, krajem srpnja 2019.godine majka 46-godišnje Anice Buila prijavila je kćerkin nestanak, a policija je sve do 6.studenoga te godine velikim intenzitetom provodila potragu. Obavljen je niz razgovara s ukućanima, prijateljima i poznanicima, provjeren čitav niz informacija koje su kolale o njezinom nestanku kao i lošim obiteljskim odnosima, a nekoliko su puta provedene i rekonstrukcije mogućih scenarija nestanka i lokacija na kojima bi se mogla nalaziti. Dodatno su situaciju komplicirale SMS poruke koje su djeci ubijene i njezinim roditeljima stizale s njezinoga telefona. Mnoštvo indicija dovelo je na koncu do spoznaja o mogućem kaznenom djelu, uključeno je i poligrafsko istraživanje te pretraga obiteljske kuće i dvorišta, a na koncu i septičke jame u kojoj je tijelo nesretne žene i pronađeno.

DORH i stručnjaci Centra za forenzička istraživanja Ivan Vučetić iz Zagreba utvrdili su da je nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba među supružnicima, Zoran Buila nožem  zadao više reznih rana od kojih je Anica preminula. Nakon toga je njezino mrtvo tijelo umotao u prekrivač i bacio u septičku jamu koju je osigurao kako se tijelo ne bi pronašlo.

 

 

 

 

 

Pročitano 1186 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar