Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima od jeseni preddiplomski studij računarstva

U Vinkovcima od jeseni preddiplomski studij računarstva Foto: VSŽ

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) od jeseni započinje s izobrazbom studenata na novoosnovanom dislociranom preddiplomskom redovitom stručnom studiju računarstva u Vinkovcima.

Ugovor o pokretanju spomenutog studija potpisali su vukovarsko - srijemski župan Damir Dekanić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, dekan FERIT-a iz Osijeka Drago Žagar i direktor Centra kompetencija za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca Ivan Ambroš.

Župan Dekanić je izrazio zadovoljstvo dolaskom ovog studija u Vinkovce.

- Riječ je o deficitarnim zanimanjima, a najviše raduje činjenica da ovime dajemo priliku mladima da ostanu ovdje i obrazuju se na vlastitom pragu - rekao je župan Damir Dekanić.

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić je izrazio zadovoljstvo što Vinkovci ponovo postaju studentski grad što i jeste namjera gradskih vlasti.

- Želimo da naši mladi nakon završetka srednje škole ostanu studirati u Vinkovcima i ovdje nađu i posao. Želimo se razvijati kao uspješna sredina, a za to nam trebaju i visokoobrazovani kadrovi koje ćemo dobiti ovim studijem - izjavio je Romić.

Za pokretanje ovog studija osječki FERIT je dobio dopusnicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a po riječima dekana osječkog FERIT-a Drage Žagara na vinkovački dislocirani studij od jeseni će upisati 40 studenata.

 

Pročitano 531 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI