Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

CARNET-u 3,5 milijuna eura za obrazovanje djece s posebnim potrebama

Ministrica Nataša Tramišak Ministrica Nataša Tramišak Foto: HRV Arhiva

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je ravnatelju CARNET-a Hrvoju Puljizu uručila ugovor za projekt "Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju" vrijedan 3,5 milijuna eura.

S ministricom Tramišak ugovor je uručio i opunomoćeni veleposlanik Kraljevine Norveške Haakon Blankenborg, a od 3,5 milijuna eura 500 tisuća iznosi nacionalno sufinanciranje. Ostatak novca su bespovratna sredstva iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora.

- Ovaj projekt i podrška u uključivanju djece s poteškoćama u razvoju sustavnoga obrazovanja jedan je intenzivan projekt koji će biti primjer projekta u okviru programa 'Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva'. Vjerujem da će doći do svih onih koji su u toj potrebi diljem Hrvatske - rekla je Tramišak.

Dodala je da će 27 centara za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju dobiti vrijednu i kvalitetnu opremu, usmjeriti ih na digitalne vještine te promijeniti njihovu perspektivu pri uključivanju u društvo, ali i kasnije pri stjecanju određenih vještina kod zaposlenja.

Pročitano 623 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI