Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradit će se boćalište s nadstrešnicom na ŠRC Lijeva bara

Gradit će se boćalište s nadstrešnicom na ŠRC Lijeva bara GV

Kako bi Vukovar imao natkriveno boćalište, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je s direktoricom tvrtke Vodotoranj d.o.o. Kristinom Bosanac potpisao Ugovor o izgradnji boćališta s nadstrešnicom na ŠRC Lijeva bara. Riječ je o sportu, pomalo atipičnom za ove krajeve ali dosta popularnom kod Vukovaraca naglasio je Penava.

-Boćanje je vrlo  popularno kod naših sugrađana i riječ je o sadržaju kojega do sada nismo imali. U Vukovaru  egzistira pet boćarskih klubova u koje je uključen velik broj naši sugrađana, a inicijativa za izgradnju nadstrešnice došla je od Boćarskog kluba Mitnica. Izgradnjom nadstrešnice učinit ćemo dostupnim to boćalište za sve klubove u gradu- naglasio je Penava. Član Boćarskog kluba Mitnica Vjekoslav Knežević zahvalio je na realizaciji nadstrešnice.

-Svih pet boćarskih klubova koji postoje u Vukovaru natječu se u Trećoj hrvatskoj ligi i potreban nam je natkriveni stadion jer trebamo smjestiti goste koji dolaze na natjecanja-rekao je Knežević

Cilj zahvata je poboljšanje sportske infrastrukture i kvalitete života građana grada Vukovara s ciljem osmišljavanja i provođenja raznih sportsko - rekreativnih sadržaja koji ponajviše uključuju građane starije životne dobi. Korisnici su građani Vukovara i četiri boćarska kluba koja djeluju u našem gradu.

Ugovorna cijena radova iznosi nešto više od 2 milijuna kuna od kojih će 1,5 milijuna kuna sufinancira  Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Rok za izvođenje radova je 4 mjeseca. Potpisivanju su nazočili zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, ravnatelj Sportskih objekata Vukovar koji upravljaju ŠRC Lijeva bara Ivan Szabo te pročelnik Upravnoga Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kobašević.

Pročitano 566 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI