Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Božinović: Utvrđuje se popis epidemiološki sigurnih zemalja

Potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je u ponedjeljak u Zadru kako referentni centar za epidemiologiju upravo raspravlja o temi prelaska granice, odnosno utvrđuje se popis sigurnih zemalja, a misli da će od danas na tom popisu biti i BiH, prenosi Hina.

Na pitanje kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez kriterija, odgovorio je da odluka o prelasku granice ističe potkraj ovoga mjeseca, a nova će biti donesena u sljedećih nekoliko dana za razdoblje od 1. srpnja. U ovom trenutku je cijela Europa u zelenom, barem kada govorimo o našim emitivnim tržištima, dosta je i trećih zemalja u zelenom, no svaka država ostavlja sebi slobodu da odluči kako će se prelaziti njene granice, rekao je. Dometnuo je da se danas utvrđuje popis sigurnih zemalja, što će biti prezentirano na sastanku nacionalnog stožera. Misli da će od danas na tom popisu biti i BiH.

Ono što je sigurno, za one zemlje koje su zelenom, za tranzit se sigurno neće tražiti nikakve dodatne potvrde vezane uz testiranje, preboljenje ili dokaz o cijepljenu, što se tiče boravka u Hrvatskoj o tome se razgovara, poručio je Božinović. Istaknuo je kako je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije, ali i da nikad nije rečeno da je cijepljenje u Hrvatskoj obvezno.

Pročitano 432 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI