Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Upozorenje za toplinski val

I za ovaj tjedan prognostičari su najavili izrazito vruće i sunčano vrijeme te je od danas na snazi upozorenje za toplinski val.

Dnevna temperatura zraka ponovno bi mogla biti viša od 35 Celzijevih stupnjeva. Za utorak najavljuju rekordnih 38, u srijedu samo stupanj manje, a pred kraj radnog tjedna lagano olakšanje uz temperature ispod 30 stupnjeva uz mogućnost kiše i naoblake.

Zbog ovako visokih temperatura pojačana je i aktivnost u radu Hitne medicinske pomoći na razini cijele Hrvatske koja u vrijeme toplinskog vala ima naporne i teške dane s obzirom na veći broj intervencija koje nisu nužno vezane za visoke temperature već i kronične bolesti.

Predsjednik Hrvatskog sindikata, hitne pomoći i Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći, Danijel Šota kaže kako se pacijenti ne pridržavaju uputa liječnika, pojačano kreću u vrijeme najvećih vrućina te dolazi do neželjenih posljedica. Pozvao je sve da se drže preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za zaštitu od vrućina, a one su da za vrijeme velikih vrućina treba piti puno tekućine, izbjegavati boravak na izravnom suncu u vremenu između 10 i 17 sati, nositi laganu odjeću te glavu zaštititi šeširom ili kapom te sunčanim naočalama.

Pročitano 672 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI