Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Nacionalna memorijalna bolnica realizirala projekt vrijedan više od 44 milijuna kuna

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar održana je Završna konferencija projekta Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama. Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 44 milijuna kuna od kojih 85 posto financira EU.

U okviru projekta rekonstruirana je i dograđena zgrada dnevne bolnice Odjela za psihijatriju te nabavljena medicinska oprema za dnevne bolnice za odjele interne medicine, neurologije, psihijatrije i kirurgije.

Ukupna vrijednost radova rekonstrukcije i izgradnje dnevne bolnice za psihijatriju je blizu 16 milijuna kuna, a ostatak novca od oko 25 milijuna kuna utrošen je za nabavku medicinske opreme.

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac istaknula je veliku potporu u realizaciji projekta Ministarstva zdravstva i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

-Ovaj projekt poboljšat će kvalitetu zdravstvene usluge te povećati učinkovitost i djelotvornost zdravstvenoga sustava-  naglasila je dr. Bosanac.

Zamjenica voditelja projekta, Ljiljana Blažević, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara istaknula je kako je realizacija projekta trajala od kolovoza 2016. do kraja lipnja 2021.

-U 25 milijuna kuna utrošenih za opremu sadržano je 2.221 stavka različitih medicinskih uređaja koji će doprinijeti kvaliteti rada dnevnih bolnica- rekla je Blažević.

Pomoćnik ravnatelja za kontrolu kvalitete Korisnost projekta za pacijente i samu bolnicu, dr. Zoran Aleksijević, voditelj službe za kirurške djelatnosti pojasnio je kako će se ovim projektom poboljšati dostupnost zdravstvene zaštite, unaprijediti sustav praćenja i poboljšanja kvalitete zdravstvene zaštite te osigurati održivost pružanja zdravstvene zaštite.

Nazočne su pozdravili saborski zastupnik Nikola Mažar, Gordan Žanić, predsjednik Upravnog vijeća NMB Vukovar, Davor Huška, ravnatelj uprave za financije i infrastrukturne i telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU  te Dražen Kobašević, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti u Gradu Vukovaru i Mato Puljić, pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 570 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI