NAJNOVIJE
Film o Vukovaru prikazan na festivalu u Rijeci

U programu Hystori film festivalu u Rijeci prikazan je dokumentarni film Pet zapovjednika obrane vukovarskoga Sajmišta redatelja Vladimira Andrića.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 15:26)
U OBŽ 45 novooboljelih

Kod novih 45 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:48)
Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:46)
U prva tri dana 300.000 samopopisanih građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanjem, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija, javlja Hina.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:14)
U Hrvatskoj 1369 novih slučajeva koronavirusa, devetero umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba preminulo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:32)
Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27)
Zaklada "Hrvatska za djecu": Dodjeljuje se stotinu učeničkih stipendija

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 11:35)

Humanitarna akcija za Vukovarske leptiriće

Humanitarna akcija za Vukovarske leptiriće Foto: Biciklisti "Imota" Zagreb

Članovi Triatlon kluba “Imota” u četvrtak su u jutarnjim satima krenuli iz Zagreba za Vukovar kako bi Vukovarskim leptirićima uručili donaciju. 

Putovanje biciklističke sekcije Triatolon kluba “Imota” od Zagreba do Vukovara nosi humanitarnu poruku za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Ovom biciklističkom etapom članovi udruge žele povezati glavni grad Hrvatske s gradom Herojem istovremeno promovirajući pozitivne i zdrave vrijednosti te naglašavajući turistički potencijal Istoka Hrvatske.
- Odlučili smo ovim putem povezati Zagreb i Vukovar, donijeti nešto iz Zagreba Vukovaru koji je malo distanciran od centra Hrvatske i nerijetko zaboravljen, a toliko nam je toga dao. Mislim da bi svi trebali osjećati neku vrstu duga prema Vukovaru i pokušati mu uzvratiti na neki način - rekao je Miljenko Mustapić, član Triatlon kluba “Imota” - biciklistička sekcija Zagreb.

Etapom pod nazivom Vukovarska golubica duljine 303 kilometra koju planiraju proći u tri dana te simboličnom donacijom, članovi ovoga kluba svojem su hobiju odlučili pridodati humanitarni karakter.
 - Nas je u skupini koja putuje sedam entuzijasta koji obilaze Hrvatsku, ovo je već šesta tura na kojoj smo. Ovo je prvi puta da smo odlučili napraviti pozitivan pomak i napraviti humanitarnu donaciju prema nekoj udruzi. Vukovarski leptirići dali su nam izazov, odraditi ovu etapu Zagreb-Vukovar, prva postaja nam je Lonjsko polje, a druga Kaptol. U Vukovar planiramo stići u subotu tijekom dana i nadam se da će naša donacija pomoći udruzi i olakšati djeci svakodnevicu- rekao je Mustapić pojašnjavajući kako je do ove suradnje došlo.
- Tražili smo neovisnu organizaciju jer mislimo da su djeca najosjetljiviji sloj društva. Na djeci svijet ostaje, a često su zapostavljena, posebno djeca s posebnim potrebama. Upravo smo zato donaciju odlučili uručiti udruzi Vukovarski leptirići - zaključio je Mustapić.

Do sada je prikupljeno 12 tisuća kuna, a donacija će biti uručena udruzi Vukovarski leptirići u nedjelju, 27. lipnja.

Pročitano 374 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija