NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)

Humanitarna akcija za Vukovarske leptiriće

Humanitarna akcija za Vukovarske leptiriće Foto: Biciklisti "Imota" Zagreb

Članovi Triatlon kluba “Imota” u četvrtak su u jutarnjim satima krenuli iz Zagreba za Vukovar kako bi Vukovarskim leptirićima uručili donaciju. 

Putovanje biciklističke sekcije Triatolon kluba “Imota” od Zagreba do Vukovara nosi humanitarnu poruku za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Ovom biciklističkom etapom članovi udruge žele povezati glavni grad Hrvatske s gradom Herojem istovremeno promovirajući pozitivne i zdrave vrijednosti te naglašavajući turistički potencijal Istoka Hrvatske.
- Odlučili smo ovim putem povezati Zagreb i Vukovar, donijeti nešto iz Zagreba Vukovaru koji je malo distanciran od centra Hrvatske i nerijetko zaboravljen, a toliko nam je toga dao. Mislim da bi svi trebali osjećati neku vrstu duga prema Vukovaru i pokušati mu uzvratiti na neki način - rekao je Miljenko Mustapić, član Triatlon kluba “Imota” - biciklistička sekcija Zagreb.

Etapom pod nazivom Vukovarska golubica duljine 303 kilometra koju planiraju proći u tri dana te simboličnom donacijom, članovi ovoga kluba svojem su hobiju odlučili pridodati humanitarni karakter.
 - Nas je u skupini koja putuje sedam entuzijasta koji obilaze Hrvatsku, ovo je već šesta tura na kojoj smo. Ovo je prvi puta da smo odlučili napraviti pozitivan pomak i napraviti humanitarnu donaciju prema nekoj udruzi. Vukovarski leptirići dali su nam izazov, odraditi ovu etapu Zagreb-Vukovar, prva postaja nam je Lonjsko polje, a druga Kaptol. U Vukovar planiramo stići u subotu tijekom dana i nadam se da će naša donacija pomoći udruzi i olakšati djeci svakodnevicu- rekao je Mustapić pojašnjavajući kako je do ove suradnje došlo.
- Tražili smo neovisnu organizaciju jer mislimo da su djeca najosjetljiviji sloj društva. Na djeci svijet ostaje, a često su zapostavljena, posebno djeca s posebnim potrebama. Upravo smo zato donaciju odlučili uručiti udruzi Vukovarski leptirići - zaključio je Mustapić.

Do sada je prikupljeno 12 tisuća kuna, a donacija će biti uručena udruzi Vukovarski leptirići u nedjelju, 27. lipnja.

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija