Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Most na graničnom prijelazu Gunja – Brčko biti će rekonstruiran, u pripremi izgradnja novog mosta

Ministri Butković i Mitrović na mostu Gunja-Brčko Ministri Butković i Mitrović na mostu Gunja-Brčko Foto: S. Bogutovac

Most na rijeci Savi koji povezuje Brčko i Gunju će biti temeljito rekonstruiran, zaključeno je to u Brčkom na današnjem sastanku ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojina Mitrovića.

Rekonstrukcijom postojećeg,  krenuti će se i s pripremama izgradnje novog mosta koji je već ucrtan u prostorno-plansku dokumentaciju Brčko distrikta i Vukovarsko-srijemske županije, odnosno Općine Gunja. Zaključak obje strane, koji se nadovezuje na sporazum koji su dvojica ministara potpisali prošle godine  jeste da će obnoviti svih deset mostova koji povezuju Republiku Hrvatsku i BiH, a jedan od njih je i most Gunja – Brčko.

- Budući da postoji idejno rješenje, ove ćemo godine napraviti glavni projekt da se krene žurno u sanaciju postojećeg mosta, a za to vrijeme kreću sve radnje oko pripreme i izrade projektno studijske dokumentacije budući da u prostornim planovima i sa hrvatske strane i u BiH postoji nova lokacija za novi most. Njegovom izgradnjom će Brčkom biti olakšano normalno funkcioniranje jer se postojeći most nalazi u samom centru grada – izjavio je ministar Butković dodajući kako  u ime ministarstva i Vlade Republike Hrvatske izražava spremnost i odlučnost da se po uzoru na Svilaj i Gradišku, još snažnije nastavi gradnja i obnova svih mostova koji povezuju Republiku Hrvatsku i BiH.

- I sinoć i danas smo razgovarali i usuglasili naše stavove da nam je cilj rekonstrukcija postojećeg mosta kako bi se promet odvijao neometano kao prije dvije godine. Radnoj skupini predstoji izrada projekta za rekonstrukciju ovog mosta, a onda kreće i realizacija kako on bi mogao poslužiti za teretni promet određeno razdoblje. Paralelno s ovim poslovima dogovorili smo sa hrvatskom stranom da pripremamo izgradnju novog mosta na lokaciji udaljenoj četiri kilometra nizvodno od postojećeg. To je most koji će sutra omogućiti da se centar grada rastereti gužvi. Novi most će također povezati autoceste od Bijeljine do Brčkog, a zatim sa autocestom Beograd – Zagreb što je vrlo bitno za transportnu zajednicu, Europsku uniju, Hrvatsku i BiH – rekao je Mitrović.

Pročitano 862 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI