Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava komentirao incident u Vukovaru

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je za portal Narod.hr incident u kojem je 30-godišnji muškarac fizički napao dijete zadavši mu više udaraca.
- U Vukovaru želim sačuvati mir i ne želim da se takav incident ponovi, a siguran sam da ga većina građana osuđuje, i Hrvata i Srba. No, ono što mi je zanimljivo jest da se o tome ne oglašava niti g. Plenković niti g. Pupovac. A radi se o jednoj apsolutnoj brutalnosti kada si jedan 30-godišnjak dozvoli zlostavljati maloljetno dijete, ničim isprovociran osim hrvatskim obilježjem na maski - rekao je za Narod.hr gradonačelnik Ivan Penava nakon što je 1. lipnja u Vukovaru 30-godišnjak fizički napao 13-godišnjeg dječaka, a prema informacijama u medijima riječ je o muškarcu srpske nacionalnosti, pripadniku navijačke skupine Grobari kojega je zasmetala maska s hrvatskim obilježjima koju je dječak imao na licu.

Komentar o ovom događaju dao je Ivan Penava i potvrdio informacije iz medija te rekao:

- To su informacije koje opisuju situaciju, to su i službene informacije. U ranojutarnjim satima ničim izazvan, odnosno izazvan maskicom s hrvatskim obilježjima, napadač je nasrnuo na dijete. U Vukovaru, u Hrvatskoj. To je ono što mi neprestano govorimo, da je nevjerojatno da se takve stvari događaju. Međutim, ne bih dizao tenzije na tu temu – mislim da su to ipak pojedinci s kojima se institucije ove države moraju obračunati sukladno zakonu, dakle, represivni aparat i pravosuđe. Unatoč svim njihovim manjkavostima očekujem da oni postupe sukladno zakonu i da jasno pokažu javnosti da je tako nešto neprihvatljivo - ističe gradonačelnik.

Također je dodao:

 - Dakle, riječ je o djetetu koje je čekalo red u pekari kada mu je ničim izazvan prišao taj čovjek, skinuo mu masku, udario ga – sve su snimile nadzorne kamere. Jedno dijete iz Vukovara, u Hrvatskoj, ima sada traumu vjerojatno za cijeli život samo zato što je nosio masku koja na sebi ima simbol države u kojoj to dijete živi - zaključio je Penava.

Pročitano 790 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI