Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Premijerno prikazan dokumentarni film KPJ i Vukovar - od nastanka do nestanka

Premijerno prikazan dokumentarni film KPJ i Vukovar - od nastanka do nestanka Foto: J. Vrdoljak

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske Vukovar, u Ružičkinoj kući u Vukovaru je premijerno prikazan dokumentarni film KPJ i Vukovar - od nastanka do nestanka.

Film je rad Humanitarno kulturnog braniteljskog centra Vukovar, a govori o sudbini Vukovara u 20.stoljeću, vremenu diktatura fašizma i komunizma - nedemokratskih poredaka i ljudskim sudbinama u tim režimima. Scenarist i redatelj filma je Milan Paun.

- Film nije prokomunistički te mu nije namjera da slavi ili opravdava djelovanje Komunističke partije. Nije niti antikomunistički da sve što je partija činila smatra negativnim nego se bazira na utvrđivanju realnih činjenica povijesnoga stanja. Ne nameće mišljenje gledatelju, nego iznosi činjenice temeljem kojih će svaki gledatelj prosuditi i donijeti vlastiti stav – rekao je Paun.

Nazočne je pozdravila i predsjednica Ogranka Matice Hrvatske Vukovar, Lidija Miletić, koja je govorila o djelovanju vukovarskih matičara, a predsjednik Humanitarnog kulturnog braniteljskog centra Vukovar, Nikola Tarle je županu na odlasku Boži Galiću uručio sliku u znak zahvalnosti na potpori radu udruge svih ovih godina.

Pročitano 801 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI