Ispiši ovu stranicu

Pokrenuta kampanja za nastavak rada poludnevnog boravka za djecu Vukovara

Pokrenuta kampanja za nastavak rada poludnevnog boravka za djecu Vukovara Foto: Vukovarski leptirići

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići provodi program Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara. Riječ je o izvaninstitucionalnom programu namijenjenom djeci s teškoćama u razvoju i djeci iz disfunkcionalnih obitelji kojim se nastoji na vrijeme doprinijeti njihovom pravilnom rastu i razvoju te socijalizaciji.

- Program pruža ciljanoj skupini nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti. Uključeno je 40 djece koja su već nakon godine dana pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima življenja. Nažalost, ovaj projekt, kao i svi drugi,  završava i djeca će ostati bez dodatne podrške i vrlo brzo vratiti svoje stare obrasce ponašanja, izostat će pomoć u učenju, kao i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ne želimo ostaviti našu djecu već na početku puta i pokazati im da su sami. Želimo ih čvrsto držati za ruke i pokazati da imaju podršku na svom putu odrastanja. Stoga smo pokrenuli kampanju na platformi Čini pravu stvar te molimo sve ljude da nam se pridruže prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ovakvog vida podrške sve dok se ne osigura sustavno rješenje ili dok se ne napravi kvalitetan plan i program natječaja za ranjive skupine, koji bi trebali biti vezani i imati svoj nastavak, odnosno jasna strategija kojom bi se osigurala potrebna podrška koja bi trajala dugoročno – istaknula je predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin.

Zainteresirani mogu donirati i sudjelovati putem linka 
https://cinipravustvar.hr/udruga/vukovarskileptirici

Iz ove udruge pozivaju i sve  pojedince, škole, tvrtke, sportaše i ostale zainteresirane da sudjeluju, kreirajući izazov. Izazov može biti na primjer maraton, prodaja rukotvorina, obroka ili slastica i slično s ciljem prikupljanja sredstava u zajednički fond ove akcije.

-Zainteresirane za ovakav oblik  pomoći molimo da nam se jave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  kako bismo zajedno kreirali izazov. One koji se ne mogu uključiti u našu kampanju donacijom, molimo da podijele našu priču, prate nas i budu uz našu djecu – naglasila je Matin.

Pročitano 734 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar