NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Dužniku prijetio smrću pa zaradio kaznenu prijavu

Arhiva Arhiva

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proteklog vikenda proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Osumnjičeni je u srpnju 2020. godine, predstavljajući se kao direktor trgovačkog društva, iako je znao da je društvo u stečaju, sa 65-godišnjakom iz Ostrova sklopio ugovor o izradi, isporuci i ugradnji stolarije u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Oštećeni mu je temeljem ugovora dao predujam od polovine ugovorom dogovorenog iznosa, no 43-godišnjak mu nikada nije isporučio robu niti vratio predujam. Nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti posebno izvješće.

Kaznenu prijavu za kazneno djelo računalna prijevara podnijela je 7. svibnja 78-godišnjakinja iz Mirkovaca jer je nepoznata osoba u rujnu 2020. godine, bez njenog odobrenja, s njenog bankovnog računa isplatila više tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja.

Postupajući po nalogu Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, direktorom vinkovačke tvrtke, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa, skidanje i povreda službenog pečata i znaka. Istraživanjem je utvrđeno da je na brojilu električne energije u poslovnom prostoru tvrtke 52-godišnjaka na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima skinuta plomba te zamjenom električnih vodova onemogućen ispravan rad brojila, odnosno registriranje potrošnje električne energije, čime je elektroenergetska tvrtka oštećena za iznos od više tisuća kuna. O činjenicama utvrđenim kriminalističkim istraživanjem, policija će državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravna naplata. Naime, 62-godišnjak je 6. i 7. svibnja, u namjeri da naplati novčanu tražbinu u iznosu od više tisuća kuna, 29-godišnjaku u više navrata putem mobitela uputio ozbiljne prijetnje da će ga ubiti ako mu ne vrati novac, a koje su 29-godišnjaku izazvale ozbiljnu bojazan za vlastiti život. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uhićen, te 8. svibnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru 62-godišnjaku su određene mjere opreza obveza redovitog  javljanja u nadležnu policijsku postaju, te zabrana približavanja i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

U vremenu od 7. do 8. svibnja provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću u Dugoj ulici u Vinkovcima, koju povremeno koristi 27-godišnjak, iz koje su otuđeni igraća konzola, nekoliko igrica i mobitel, čime je 27-godišnjaku pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Pročitano 210 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija