NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Održana tribina 'Vukovarska bolnica 1991 - pouka čovječnosti'

Tribina 'Vukovarska bolnica 1991 - pouka čovječnosti' Tribina 'Vukovarska bolnica 1991 - pouka čovječnosti' Miroslav Čoraj

Povodom obilježavanja 30 godina od početka djelovanja Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima i ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu u Vukovaru je održana tribina 'Vukovarska bolnica 1991. – pouka čovječnosti'.

Organizator ove tribine je udruga 'Za Vukovar'. - Vukovarska bolnica primjer je čovječnosti, etičnosti, domoljublja i vjere. U vukovarskoj bolnici liječili su se svi ranjenici bez obzira na nacionalnost, tu su bili civili, branitelji i neprijateljski vojnici, vjerojatno je jedina takva bolnica u svijetu. Željeli smo povodom ove 30. godišnjice pozvati djelatnike vukovarske bolnice i ispričati jednu priču o bolnici koja je postala simbol ne samo Vukovara nego i cijele Hrvatske, rekao je u ime organizatora Damir Luka Šaftić.

Na tribini se razogovaralo o uvjetima u kojima su djelovali zaposlenici bolnice, a sudjelovali su dr. Zoran Aleksijević, dr. Agneza Aleksijević, Siniša Đurić, svjedok događaja iz vukovarske bolnice, te dr. Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice koja je tom prilikom rekla kako je jako važno da se iznova govori o iskustvima iz vukovarske bolnice.

- Ova tribina zasluga je udruge mladih ljudi iz Zagreba, vrlo smo se rado odazvali na poziv gospodina Šaftića. Važno je da govorimo o događajima u našoj bolnici i da podjelimo naša iskustva sa mladima rekla je doktorica Bosanac.

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija