Ispiši ovu stranicu

U Dunavskoj ulici u Vukovaru izgradit će se još 32 parkirališna mjesta

Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova Foto: Valerija Lozančić

U Dunavskoj ulici u Vukovaru izgradit će se još 32 parkirališna mjesta. Tim je povodom u Gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o izvođenju radova  između Grada Vukovara i tvrtke Cestorad d.d..  

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji pristupa i parkirališta kod višestambenih zgrada u Dunavskoj ulici – Dunav 1 i 2 potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Stipe Šuker, prokurist tvrtke Cestorad d.d..
Projektom je predviđena izgradnja pristupne ceste površine 767 m2, parkirališta 534 m2 i nogostupa 444 m2 s novom kolničkom konstrukcijom te  vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, a izgradit će se 32 nova parkirališna mjesta od kojih su četiri za osobe smanjene pokretljivosti.

- Naime, nakon što je u Dunavskoj ulici, u neposrednoj blizini središta grada, 2019. godine sanirana prometnica te izgrađeno 13 parkirališnih mjesta, stanari obližnjih zgrada i dalje su se susretali s nedostatkom mjesta za parkiranje. S ciljem trajnog rješavanja problema potpisali smo ugovor o izgradnji parkirališta s 32 nova parkirališna mjesta za stanare višestambenih zgrada te ulice. Vjerujem kako će novo, moderno  parkiralište biti na korist i zadovoljstvo svih stanara Dunavske ulice i građana tog dijela grada - rekao je gradonačelnik Penava.

Stipe Šuker, prokurist tvrtke Cestorad d.d. rekao je kako se veseli svakom novo projektu u Vukovaru.

Vrijednost ugovorenih radova je 1.668.286 kuna s PDV-om, a trebali bi biti završeni u roku od pet mjeseci.

Pročitano 561 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić