NAJNOVIJE
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)

Saniraju se i posljednje prometnice u Sotinu

Saniraju se i posljednje prometnice u Sotinu Foto: Valerija Lozančić

U tijeku su radovi na uređenju, a obišli su ih gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenicima i suradnicima.

Tijekom obilaska radova gradonačelnik je rekao kako su se na sanaciju odlučili  jer se velik broj stanovnika žalio na katastrofalno stanje u kojemu se ulica nalazila.

-U suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac bit će uređeno preko 1.300 m kolnika. Radovi su opsežni pa je i cijena  iznad 2.200.000 kuna.  Ono što smo htjeli postići, iako s obzirom na duljinu ulice u njoj ne živi velik broj ljudi, je ono što govorimo cijelo vrijeme, a to je da  ljudi na perifernim dijelovima grada moraju imati jednake uvijete kao i u ostalim dijelovima,  odnosno samom središtu grada. To je također jedan od načina na koji nastojimo zadržati  ljude na ovim prostorima i periferiji grada jer, kao što sam  i rekao, svaki čovjek u ovome gradu mora imati isti standard i biti jednako važan kako nama kao gradskoj upravi tako i svim gradskim tvrtkama – rekao je gradonačelnik Penava dodajući kako se nada da će tvrtka Komunalac radove izvesti na kvalitetan način i u roku.

Projektom je predviđeno uređenje ceste s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sustavom oborinske odvodnje te novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a vrijednost ugovorenih radova je 2.240.000 kuna s PDV-om.
-U  ovoj smo ulici uistinu imali velike probleme s cestovnom odvodnjom koja je i prouzročila sva ova oštećenja na cesti. Riječ je o sanaciji prometnice u punom profilu cijelom dužinom kojom ćemo na problematičnim lokacijama riješiti otvorenu oborinsku odvodnju, a uredit ćemo i odvojke koji su spojeni s državnom cestom - rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako prigradsko naselje Sotin, zahvaljujući brojnim ulaganjima u posljednjih sedam godina, danas ima drugačiji izgled, a povećana je i kvaliteta života njegovog stanovništva-
-Sanirane su nerazvrstane ceste u Fruškogorskoj ulici, K.A. Stepnica, A.G. Matoša, Dunavskoj i Kneza Branimira, a po prvi je puta asfaltiran pristup Dunavu. Prema našim saznanjima, ostala je još jedino Ulica Matice hrvatske pa i nju planiramo sanirati u narednom razdoblju.  Uređeni su nogostupi, postavljena su dva nova dječja igrališta, uveden novi sustav odvodnje vrijednosti 14 milijuna kuna, a cijelo naselje ima novu LED rasvjetu vrijednosti oko 600.000 kuna. Naselje je i po prvi puta povezano s Vukovarom sa sedam autobusnih linija dnevno - istaknuo je zamjenik Pavliček te dodao kako Sotin danas,  na ponos svih svojih stanovnika, uistinu ima drugačiji izgled i pruža im kvalitetan život.
-Nastavit ćemo ovim istim tempom i vjerujem kako su stanovnici Sotina iznimno zadovoljni – zaključuje Pavliček.

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija