Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen Muzej vučedolske kulture i arheološki park Vučedol

Ruža Marić, ravnatelijca Gradskog muzeja Vukovari Ruža Marić, ravnatelijca Gradskog muzeja Vukovari Foto: A. Lovrić

Na proširenoj sjednici Vijeća strukovne grupe turizma Županijske komore Vukovar održanoj jučer u Tordincima predstavljen je Muzej vučedolske kulture i arheološki park Vučedol, idejno arhitektonsko rješenje te arheološka škola koja će djelovati uz muzej.

Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar naglasila je tom prilikom kako je cijeli kompleks smješten prirodnom okruženju te da se na jednom mjestu nalazi veliki dio vučedolske kulture:  muzej, stara kuća Megaron, grobna cijelina, vučedolska golubica i Gradac.

Najavljen je i 5. Turistički forum kontinentalnog turizma koji će biti održan od 26-27. ožujka  u Iloku i Vukovaru te 17. sajam zdravlja koji se održava u Vinkovcima od 19.-21. travnja.

U sklopu 17. sajma zdravlja održat će se i Forum Urbanizam, turizam i zdravlje – partnerstvo bez alternative, te nutricionizam za zdravstveni turizam, a zaštitno lice sajma ove godine je poznati hrvatski sportaš Mirko Filipović – Cro Cop. Najavljeno je i da će u Vinkovcima od 18. – 21. travnja biti održan III. Kongres kuhara i slastičara Republike Hrvatske.

Pročitano 3736 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI