Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima održane Plazma Sportske igre mladih

Sportske igre mladih Sportske igre mladih Foto: Novosti.hr

Plazma Sportske igre mladih i grad Vinkovci ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao na stadionu NK Cibalia.

Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Vinkovaca koji su se natjecali u graničaru i atletici i borili za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja.  Mali vinkovački amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Telemach Dan sporta otvorio je Gabrijel Šokičić zamjenik gradonačelnik u pratnji gradskih dužnosnika. Plamen Igara u pratnji maskote donio je Nikola Ćaleta iz plivačkog kluba Orion.

Manifestacija je okupila 200injak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Put u Split izborile su ekipe Smajlići iz osnovne škole Vladimir Nazor i Leptirići iz osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Najbrži trkači Vinkovaca su Jana Pajvančić,  Luka Barbarić, Katarina Dumbovečak i Lovro Milanović.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

 

Pročitano 815 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI