Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vodovod grada Vukovara među najboljima u državi

Gubitak vode iznosili su 19,6 posto Gubitak vode iznosili su 19,6 posto Foto: VGV

Vukovarska gradska tvrtka Vodovod među najboljima je u Republici Hrvatskoj.

Naime, ova tvrtka je tijekom 2020. godine isporučila više od 1,7 milijuna kubnih metara pitke vode, i to kroz mrežu dugu sveukupno 383 kilometara, a gubici vode u vodoopskrbnom sustavu iznosili su 19,6 posto.

Jedan od najvećih problema u vodnom sektoru Republike Hrvatske upravo su veliki gubici u vodoopskrbnim sustavima, koji prosječno iznose preko 40posto,  time je rezultat koji je Društvo ostvarilo još značajni. Po prvi puta Vodovod grada Vukovara je zabilježio gubitke u vodoopskrbnom sustavu ispod 20 posto,  a tu ne misle stati već planiraju i dalje raditi na smanjivanju gubitaka.

- Samo u 2020. godini u obnovu vodoopskrbne mreže uloženo je preko 2.000.000,00 kn. Ovaj rezultat znak je marljivog i predanog rada svih djelatnika društva ali i konstantnog ulaganja u poboljšanje i obnovu vodoopskrbnog sustava – kaže direktor Vodovoda grada Vukovara, Dario Tišov.

Iako je pandemija COVID-19 još uvijek u punom jeku, iz vukovarskog Vodovoda poručuju kako nastavljaju i u ovoj godini sa ulaganjem u sustav vodoopskrbe i odvodnje.

- I u 2021., nastavljamo sa ulaganjima u naš vodoopskrbni sustav, tako je planirano da se u ovoj godini izvedu radovi rekonstrukcije vodovodne mreže u iznosu preko 2.000.000,00 kuna s tim da bi prvi radovi trebali započeti u svibnju. Također uskoro bi se trebali nastaviti radovi na velikom infrastrukturnom projektu „Projekt Vukovar“ vrijednom gotovo 362.000.000,00 kuna. Nastavak radova se odnosi na dovršetak uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te se radovi koje je potrebno izvesti procjenjuju na gotovo 70 milijuna kuna – kaže Tišov.

U ovoj vukovarskoj tvrtki vjeruju kako će ova godina za Vodovod grada Vukovara biti jednako uspješna kao i prethodna.

Tvrtka svakodnevno pruža usluge za 1.379 gospodarskih subjekata i 19.349 kućanstava, odnosno više od 40.000 korisnika.

Pročitano 502 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI