Ispiši ovu stranicu

Broj zaraženih i dalje se povećava, na snazi su nove mjere

Hrvatska je danas prijavila 2422 nova slučaja zaraze koronavirusom, a udio novozaraženih u testiranim u protekla 24 sata je 25,56%, objavio je na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš, a prenosi Media servis. Dodao je kako je hospitalizirano 1337 osoba, a 144 su na respiratoru. Preminulo je 20 osoba.

-Rast broja novozaraženih, hospitaliziranih i osoba na respiratoru te pad prosječne dobi oboljelih dovoljno govore o ozbiljnosti epidemiološke situacije. Od početka ovog tjedna zaražene su 6832 osobe Danas u odnosu na početak mjeseca gotovo dvostruko je više osoba na respiratorima i za oko 60% više pacijenata u bolnici – istaknuo je ministar Beroš.

Poslao je apel građanima povodom Uskrsnih blagdana.
- Stoga ponovno pozivamo građane da svi zajedno preuzmemo aktivnu ulogu u nastaloj situaciji, suzdržimo se od većih okupljanja, držimo distancu, nosimo maske, redovito peremo ruke i prozračujemo prostore. Zdravstveni sustav ne može zamijeniti niti nadoknaditi doprinos koji zaštiti vlastitog zdravlja može dati svaki građanin svojim odgovornim ponašanjem – poručio je Beroš.

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je na mjere koje su od danas na snazi, a vrijedit će do 15. travnja. Ponovno se zabranjuje trening u zatvorenom, osim za vrhunske sportaše, a ograničen je rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Ograničava se i prelazak preko granice.

Pročitano 420 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić