Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Projekt Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta za studente šumarstva

Projekt Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta za studente šumarstva Novosti.hr

Desetodnevnu grupnu stručnu praksu u Spačvi pohađaju studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije iz cijele Hrvatske, kako bi stekli praktične vještine i prvo radno iskustvo sudjelovanjem u aktivnostima koje se temelje na rješavanju stvarnih problema u sektoru. Riječ je o projektu Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta u kojemu studenti šumarstva i drvne tehnologije edukacijom i stručnom praksom stječu vještine za uspješniji izlazak na tržište rada, rekla je Ana Škrabo, voditeljica projekta.

- Studenti su prije pohađali praksu u obliku jednodnevne terenske nastave, što zapravo onemogućava kvalitetno stjecanje praktičnih znanja potrebnih za tržište rada. Stoga je cilj projekta povećanje zapošljavanja studenata kroz unaprjeđenje i provedbu stručne prakse. Trenutno se u Spačvi provodi prva grupna praksa, a tijekom trajanja projekta ukupno 404 studenta proći će jedan od oblika prakse”, pojasnila je voditeljica projekta Ana Škrabo ispred Centra kompetencija kao jednog od partnera na projektu.

Predsjednik Uprave Spačva i predsjednik klastera Slavonski Hrast, Josip Faletar izrazio je zadovoljstvo projektom.

- Nadam se kako je ovo samo jedan u nizu naših promocija i privlačenja struke sirovini i proizvodima visoke dodane vrijednosti. Svim studentima damo priliku da počnu kod nas raditi kao pripravnici, a oni koji se pokažu i koji to žele u pravilu i ostanu”, rekao je Faletar te naglasio da su Studij drvne tehnologije u Vinkovcima i njegova 34 upisana studenta velik napredak i potencijal za ovu struku.

Nositelj projekta  ukupne vrijednosti  oko 3,9  milijuna  kuna, 100% financiranoga iz Europskog socijalnog fonda je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a partneri su Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Drvni klaster Slavonski hrast i Centar kompetencija za istraživanje i razvoj.

Pročitano 533 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI