Ispiši ovu stranicu

Grijanje i topla voda samo u paketu

Članovi Udruge potrošača Članovi Udruge potrošača HRV

U hotelu vukovarskom Lav konferenciju za novinare održao je predsjednik Udruge potrošača Grada Vukovara Mirko Dragun povodom postupaka gradske tvrtke Tehnostan prema stanarima koji su izašli iz sustava grijanja te tvrtke.

Dragun kaže da ima stanara koji ne žele gradsko grijanje, ali žele gradsku toplu vodu, no Tehnostan im to ne dopušta pa isključuje i opskrbu toplom vodom bez sudskoga rješenja. Kao razlog sve većega broja stanara koji se isključuju iz Tehnostanova grijanja Dragun navodi preveliku cijenu takvih usluga.

 

Dragun je upozorio i na presude Općinskog suda Vukovar u korist stanara koji su htjeli izaći iz sustava grijanja u zgradama sa zajedničkim mjerilom što Tehnostan nije dopuštao bez suglasnosti svih stanara, no Dragun kaže da u takvim slučajevima sud zauzima stav da stanar ima pravo isključiti se iz sustava.

Dragun dodaje da je distributer toplinske energije od 2007. dužan sklopiti ugovore s potrošačima o opskrbi toplinskom energijom, no nije to učinio, pogotovo za zagrijavanje tople vode. 

Pročitano 2628 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun