NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

Grijanje i topla voda samo u paketu

Članovi Udruge potrošača Članovi Udruge potrošača HRV

U hotelu vukovarskom Lav konferenciju za novinare održao je predsjednik Udruge potrošača Grada Vukovara Mirko Dragun povodom postupaka gradske tvrtke Tehnostan prema stanarima koji su izašli iz sustava grijanja te tvrtke.

Dragun kaže da ima stanara koji ne žele gradsko grijanje, ali žele gradsku toplu vodu, no Tehnostan im to ne dopušta pa isključuje i opskrbu toplom vodom bez sudskoga rješenja. Kao razlog sve većega broja stanara koji se isključuju iz Tehnostanova grijanja Dragun navodi preveliku cijenu takvih usluga.

 

Dragun je upozorio i na presude Općinskog suda Vukovar u korist stanara koji su htjeli izaći iz sustava grijanja u zgradama sa zajedničkim mjerilom što Tehnostan nije dopuštao bez suglasnosti svih stanara, no Dragun kaže da u takvim slučajevima sud zauzima stav da stanar ima pravo isključiti se iz sustava.

Dragun dodaje da je distributer toplinske energije od 2007. dužan sklopiti ugovore s potrošačima o opskrbi toplinskom energijom, no nije to učinio, pogotovo za zagrijavanje tople vode. 

Pročitano 1929 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija