Ispiši ovu stranicu

Na područje VSŽ stižu nove doze cjepiva, cijepi se sve više starijih i kroničnih bolesnika

Ravnateljica HZJZ VSŽ dr. Kata Krešić Ravnateljica HZJZ VSŽ dr. Kata Krešić Foto: HRV arhiva

Na području VSŽ već treći tjedan u ordinacijama obiteljske medicine traje cijepljenje starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, a uvjetovano je dinamikom pristizanja novih količina cjepiva.

Ovoga je tjedna ukupno stiglo 1.916 doza  cjepiva, i to 1.100 AstraZenece i 816 Pfitzera,  koje su gotovo u cijelosti podijeljene ordinacijama obiteljske medicine, osim manjeg dijela koji je odvojen za cijepljenje u domovima za starije  te zdravstvene djelatnike među kojima također raste interes za cijepljenje, pojašnjava dr. Kata Krešić, ravnateljica HZJZ-a VSŽ.

Naglasila je kako se cijepljenje počelo obavljati u 72 ordinacije obiteljske medicine koje su odmah bile spremne.
- Prema najavama, ubrzo će se uključiti i ostale ordinacije kojima će prve doze cjepiva biti na raspolaganju tijekom idućega tjedna. Za sljedeći tjedan najavljen nam je dolazak 1.100 doza AstraZenece, 840 Pfitzera i 600 Moderne koje će najvećim dijelom biti distribuirane obiteljskim liječnicima – rekla je dr. Krešić te naglasila kako cijepljenje u ordinacijama obiteljske medicine značajno podiže kvalitetu usluge jer se stariji i kronični bolesnici cijepe bez čekanja i gužvi.
 -Ističem ponovno kako se u našoj županiji stariji i kronično oboljeli cijepe isključivo u ordinacijama obiteljske medicine u kojima naši liječnici vrijedno cijepe svoje pacijente prema prioritetima te im na taj način omogućuju lakšu i bržu dostupnost cijepljenja bez gužvi i dugog čekanja – poručila je napominjući kako se stariji i kronični bolesnici trebaju predbilježiti za cijepljenje, a dinamika cijepljenja i nadalje će ovisiti o količini pristiglog cjepiva.  

Prema riječima dr. Krešić, na području županije za cijepljenje se predbilježilo preko 13.000 starijih i kroničnih bolesnika.

Pročitano 578 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić