Ispiši ovu stranicu

Prvi rođendan Poduzetničkog inkubatora Vinkovci

Prvi rođendan  Poduzetničkog  inkubatora  Vinkovci Foto: Arhiv HRV-a

Poduzetnički inkubator Vinkovci, projekt Grada Vinkovaca u partnerstvu s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca  VIA  i Tehnološkim parkom Vinkovci, obilježava godinu dana poslovanja. Projekt je realiziran u okviru poziva  Razvoj poslovne infrastrukture  koji je financirala Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj iz Operativnog programa  Konkurentnost i kohezija, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 21.352.779,28 kuna.

Izgradnjom i opremanjem Poduzetničkog inkubatora Vinkovci poboljšana je dostupnost poslovne infrastrukture i poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima, što doprinosi jačanju razvoja poduzetništva i otvaranju novih radnih mjesta kako u Vinkovcima, tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- Tijekom nadasve nezgodne godine za poduzetništvo, u prostore Poduzetničkog inkubatora Vinkovci ušlo je 15 tvrtki raznih proizvodnih i uslužnih profila. U ovom trenutku tvrtke koje se nalaze u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci zapošljavaju 50 osoba i u stalnoj su potražnji za dodatnim radnicima. Želim reći i to da svakodnevno u moj ured dolaze i poduzetnici čije tvrtke nisu smještene u Poduzetničkom inkubatoru, te se raspituju o slobodnim radnicima, ponajviše iz IT branše, ali i iz drugih branši. Neki poduzetnici idu i dalje pa pitaju i za studente s našeg područja te su ih spremni i stipendirati, a sve kako bi po završetku studija isti određeno vrijeme radili kod njih u tvrtki. Shodno tome, Poduzetnički inkubator Vinkovci tijekom ove godine pokrenut će projekt povezivanja studenata i poduzetnika – istaknuo je voditelj Poduzetničkoga inkubatora Krunoslav Josip Čačić, rezimirajući prvu godinu poslovanja.

Pročitano 642 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar