Ispiši ovu stranicu

Dva maloljetnika u tučnjavi zadobila lakše tjelesne ozljede

Policija je pronašla palice i suzavac Policija je pronašla palice i suzavac HRV

U srijedu oko 8.30 sati policija je zaprimila dojavu da je u Ulici Hrvatskoga zrakoplovstva u Vukovaru došlo do sukobljavanja između više mlađih osoba.

Policijski službenici su odmah intervenirali te zaustavili daljnje remećenje javnog reda i mira.

Policijska ophodnja je privela u policijsku postaju više maloljetnika, a na mjestu događaja uočila i uzela jednu teleskopsku palicu kao i dva istrošena spremnika spreja koje su prekršitelji odbacili.

Dva su maloljetnika odvezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je ukazana liječnička pomoć jer su zadobili lakše tjelesne ozljede.

U vukovarskoj policijskoj postaji je, uz nazočnost roditelja/skrbnika dovedenih maloljetnika, provedeno prekršajno kriminalističko istraživanje te je za 12 maloljetnika utvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira te će im policija u skladu s prekršajnim odredbama proslijediti optužni prijedlog, javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija će skladno pravnim propisima izvijestiti Centar za socijalnu skrb.

Sukobe maloljetnika odmah su osudili vukovarski SDSS, SDP i HNS. SDSS tvrdi da se radi o napadu na pripadnike srpske nacionalne manjine, SDP da se ne radi o mladenačkom buntu, nego je to posljedica razdvajanja i podjela, a HNS odgovornost za međunacionalne sukobe vidi u državnim i gradskim vlastima.    

Pročitano 511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun