Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dvojica Vukovaraca i Tovarničanka, Ponos Hrvatske

Predrag Mišić Peđa Predrag Mišić Peđa Foto: Arhiva HRV

U organizaciji Hrvatske radiotelevizije i 24 sata, dodijeljene su nagrade „Ponos Hrvatske“, 16.-ti po redu, a ova teška godina donijela je mnogo izuzetnih i hrabrih ljudi.

Organizatori kažu kako odluku o finalistima nikada nije bilo teže donijeti. Među dobitnicima je i troje s područja Vukovarsko-srijemske županije, točnije dva Vukovaraca, hrvatski branitelj i logoraš Predrag Mišić Peđa i policijski je službenik u Odjelu za nezakonite migracije u policijskoj postaji Vukovar Stjepan Čošić  te prodavačica iz Tovarnika Ivanka Pole.

Predrag Mišić Peđa posljednjih pet godina pomaže bolesnoj djeci i siromašnim građanima. Kaže kako sebe nikada ne bi nazvao herojem.

-Ne bih sebe nazvao herojem, daleko je to od heroja. Radim to zato jer jednostavno osjetim poriv i zato što mogu pomoći ljudima. Ja to sam ne bih mogao napraviti da nema ljudi diljem Hrvatske pa i svijeta. U konačnici to su moji prijatelji koji mi se jave i kada god nešto treba, pomognu – kaže Mišić.

Stjepan Čošić također je jedan od nagrađenih. Slobodno vrijeme je posvetio trčanju, a samo lani je prešao 3.140 km. Tijekom jedne utrke postao je heroj kada je smireno i brzo, sutrkačici koju su napali stršljeni spasio život. Zbog toga čina ga je načelnik PU vukovarsko –srijemske predložio za nagradu Ponos hrvatske.

-Od dana kada se to dogodilo želim vjerovati i vjerujem da sam postupio kao što bi to učinio i svaki drugi trkač da je bio na mom mjestu - rekao je Čošić kojim se ponose i njegove radne kolege koje za njega imaju samo riječi hvale.

Ponos Hrvatske  je i Ivanka Pole, prodavačica iz Tovarnika. Prošle je godine dobila nagradu „Mali svjetionik za velike ljude dr. Dražen Glavaš“ kao najbolja djelatnica.  Za tu nagradu su je kaže, prijavili njezin direktor, kolege i kupci. Ušla je u top 10 i pobijedila. Uz to je dobila i 100 tisuća kuna, a polovicu nagrade podijelila je s četiri obitelji za koje kaže kako zna da mnogo rade, a ne mogu si puno priuštiti. O dobivenom novcu kaže kako joj ne znači ništa.

-Nije sve u novcu već u prijateljstvu, druženju, gostoprimstvu, a prijateljstvo je na prvom mjestu. U životu novac dođe i ode, a u prijateljstvo i ljude koji vas vole se mora jako puno ulagati da bi bili ono što jeste. Zbog toga sam ponosna i sretna što sam Ponos Hrvatske - zaključila je Pole.

Pročitano 566 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI