Ispiši ovu stranicu

Damir Maduna objavio kandidaturu za gradonačelnika Vukovara

Biljana Gaća, Damir Maduna i Peđa Grbin Biljana Gaća, Damir Maduna i Peđa Grbin Milan Paun

Damir Maduna, umirovljeni hrvatski branitelj, objavio je na konferenciji za novinare svoju kandidaturu za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima.

Zamjenica će mu biti Biljana Gaća, povjerenica Gradskoga odbora SDP-a. Maduna će kao nezavisni kandidat predvoditi i SDP-ovu listu za Gradsko vijeće. Na izbore će pod sloganom Vukovar bez podjela.  
„Pozivam da malo pritvorimo vrata prošlosti i širom otvorimo vrata budućnosti. Da se kandidiram, motiviralo me stanje u gospodarstvu, veliki odliv mladih te posljedično loša demografska slika i ne tako dobri međunacionalni odnosi“, rekao je Maduna.

Govorio je o podjelama djece u vrtićima, međunacionalnim fizičkim sukobima mladih  te pozvao hrvatske branitelje da mu se priključe.

Damir Maduna izlazio je i ranijih godina na lokalne izbore kao kandidat HDSSB-a te Živoga zida, no kaže kako nikada nije mijenjao svoje stavove, nego su se mijenjale stranke.

Istaknuo je i kako se zalagao za poštivanje prava svih nacionalnih manjina.   
Biljana Gaća rekla je kako Vukovar ne može biti talac prošlosti, nego se mora otvarati razvoju te da je odabirom nezavisnoga kandidata SDP pokazao da nije nikakva sekta niti ga čini jedan čovjek, nego da želi okupiti i nezavisne ljude.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin govorio je o tome kako u izbornoj kampanji žele stvoriti novu sliku Hrvatske i Vukovara, sliku koja je uključiva te slobodna od prošlosti i korupcije.

Predstavljanje je simbolično održano na rođendana osnivača SDP-a Ivice Račana, a Gaća je rekla kako se SDP s Peđom Grbinom na čelu vraća smjernicama prvoga predsjednika Račana. 

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun