Ispiši ovu stranicu

Hrvatska ulazi u drugu fazu cijepljenja stanovništva, na red dolaze građani višestarosne dobi i s kroničnim bolestima

Hrvatska ulazi u drugu fazu cijepljenja stanovništva, na red dolaze građani višestarosne dobi i s kroničnim bolestima Foto: HRV

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako Hrvatska polako, ali sigurno, ulazi u drugu fazu cijepljenja stanovništva kada na red dolaze građani višestarosne dobi i s kroničnim bolestima.

-Polako, ali sigurno ulazimo u drugu fazu cijepljenja, kada su na redu sugrađani višestarosne dobi i s kroničnim bolestima. Siguran sam da će ovakvi masovni punktovi cijepljenja apsolutno dati potporu realizaciji našeg plana i programa cijepljenja - rekao je Beroš na punktu za cijepljenje na Ksaveru, a prenosi Hina.

Dodao je kako će Hrvatskoj veće količine cjepiva sigurno unaprijediti nastojanja u procjepljivanju prioritetnih skupina stanovništva.
-Svjedočimo i pojavi da dio zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika iz sustava, koji se nije inicijalno javio i nije se želio cijepiti, sada to čini. To je uzrokovalo malu prolongaciju završetka prve faze u pojedinim županijama - naglasio je  te istaknuo težnju da se do ljeta dosegne načelni plan te da se procijepi preko 50 posto odraslog stanovništva u Hrvatskoj.
-To je realno, i ukoliko budu stizale dovoljne količine cjepiva mislim da to možemo realizirati – poručio je.

Pročitano 491 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić