Ispiši ovu stranicu

Pod utjecajem alkohola i droga neovlašteno uporabio tuđi automobil

Pod utjecajem alkohola i droga neovlašteno uporabio tuđi automobil Arhiva HRV

Prilikom nadzora prometa 21. veljače oko 23 sata u Ulici Matice hrvatske u Vukovaru, policijski službenici zaustavili su osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima i pod utjecajem alkohola u organizmu (1,67 g/kg) upravljao 30-godišnjak iz Vukovara – izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Prilikom postupanja, policijski službenici su uočili novonastala oštećenja na lijevoj strani osobnog automobila te je na vozilu proveden očevid. Pregledom rute kretanja vozila nisu utvrđena vidljiva oštećenja na objektima, prometnicama i prometnim znakovima koja bi se mogla povezati s oštećenjima na vozilu. Također, policijski službenici su u osobnom automobilu zamijetili lovačku pušku i nekoliko komada streljiva.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjaku je izdan prekršajni nalog te slijedi optužni prijedlog, a kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Utvrđeno je kako je vlasnik osobnog automobila i puške 43-godišnjak iz Mirkovaca. Pronađeni predmeti su privremeni oduzeti.

Uslijedilo je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari. Zbog sumnje da je upravljao vozilom i pod utjecajem opojnih droga, nad 30-godišnjakom je izvršeno i preliminarno vještačenje na pristunost droga u organizmu koji je potvrdio pristunost amfetamina u organizmu. Potom su mu u NMB Vukovar uzeti biološki uzorci zbog vještačenja koje će provesti Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Policija će podnijeti i optužne prijedloge: protiv 30-godišnjaka zbog posjedovanja oružja bez dozvole te protiv 43-godišnjaka zbog držanja oružja i streljiva bez nadzora suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

30-godišnjak je danas, 23. veljače, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

PU vukovarsko-srijemska također navodi kako je jučer, 22. veljače u vremenu od 11 do 14 sati oštećeno staklo na pročelju uredskog prostora u stambeno-poslovnoj zgradi u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima. Također na ulaznim vratima tog prostora ostrugane su pvc naljepnice. Po nestručnoj procjeni, nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Pročitano 508 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI