NAJNOVIJE
Održan Europski odbor regija pod nazivom Političko predstavljanje RegHub 2.0

Putem mrežnih aplikacija održan je Europski odbor regija pod nazivom Političko predstavljanje RegHUb 2.0. Vukovarsko-srijemska županija od početka ove godine članica je RegHub 2.0. mreže regionalnih središta za preispitivanje provedbe politika Europske unije. 

Riječ je o platformi Europskog odbora regija putem koje lokalne i regionalne vlasti imaju izravniju ulogu u provedbi politika EU-a.Mreža regionalnih središta RegHub sastoji se od 46 europskih regija i gradova koji ocjenjuju provedbenu politiku EU. 

Hrvatska ima 5 članova RegHub-a među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. Sudionicima događaja uvodno su se obratili predsjednik Europskog odbora regija Apostolos Tzitzikostas te potpredsjednik Europske komisije za Međuinstitucionalne odnose i predviđanja Maroš Šefčovič.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:57)
Vukovarsko-srijemska županija priprema donaciju uzgojno vrijednih grla svinjogojcima na potresom pogođenom području

Nakon učestale komunikacije sa Stožerom civilne zaštite koji je zadužen za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, te dodijeljenih donacija stočne hrane, Vukovarsko-srijemska županija odazvala se zamolbi gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića i započeti su dogovori o pomoći obnove svinjogojstva donacijom umatičenih grla.

Donacija će biti namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na širem području Gline. O tome su na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa, izvijestili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.

O donaciji obiteljskim gospodarstvima koja se bave svinjogojstvom razgovaralo se i na radnom sastanku u Gradu Glini. Na sastanku su se gradonačelnik Kostanjević, pročelnik Matić i članovi Stožera suglasili o koracima koje valja poduzeti da se unaprijedi svinjogojska proizvodnja na širem glinskom području, a to je po stavovima stručnjaka najbolje učiniti s genetski vrijednim životinjama, kako zbog boljih proizvodnih rezultata, tako i zbog lakšega trženja i boljih cijena.

Upravo se definira uzgojni program za reprodukciju svinja na jednoj ili dvjema matičnim farmama kojima će se donirati 20 suprasnih nazimica u dva navrata po 10, i tako osigurati učestalost prasenja kako bi se u razdoblju od jedne i pol do dvije godine reprodukcijom dobilo 500-tinjak grla svinjskog podmlatka namijenjenog daljem rasplodu te oko 1.000 grla za tov. Povrh toga, donacija predviđa dodatnih 50-tak suprasnih nazimica za uzgoj tovnog reprodukcijskog materijala na gospodarstvima koja su posebno usredotočena na svinjogojstvo.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:34)
Ponovno raste broj zaraženih koronom

Imamo 747 novih slučajeva zaraze korona virusom u Hrvatskoj, a preminulo je sedam osoba, priopćeno je iz Nacionalnoga stožera civilne zaštite.  

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 12:02)
Teže ozlijeđen biciklist u prometnoj nesreći koju je sam prouzročio

Vukovarsko-srijemska policija je izvijestila o dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe ozlijeđene.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:39)
U susjednoj županiji 33 nova slučaja korone

Od 379 uzoraka obrađenih u posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, 33 su pozitivna na koronavirus, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.  Na području Osijeka novozaraženo je 11 osoba, po četiri u Našicama i Valopovu, po dvije u Belišću, Belom Manastiru i Đakovu te po jedna osoba u Čepinu, Dardi, Erdutu, Kneževim Vinogradima, Magadenovcu, Petrijevacima, Strizivojni i Vladislavcima.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:36)
Preminula je jedna osoba, imamo 24 nova slučaja korone, u Vukovaru sedam

Prema podatcima pristiglima jutros do 8 sati, na području naše županije evidentirana su 24 nova slučaja zaraze korona virusom, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.  U Vukovaru je sedam slučajeva, u Vinkovcima četiri, po tri u Jarmini i Ceriću, dva u Nijemcima te po jedan u Županji, Borovu, Iloku, Opatovcu i Starim Jankovcima.  Na PCR testiranju bile su pozitivne 23 osobe, a jedna na antigenskom testu.  Preminula je jedna osoba.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:25)
Vratio brojčanik na vodomjeru kako bi umanjio račun za vodu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna teška krađa provaljivanjem i dvije krađe.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:24)

Pod utjecajem alkohola i droga neovlašteno uporabio tuđi automobil

Pod utjecajem alkohola i droga neovlašteno uporabio tuđi automobil Arhiva HRV

Prilikom nadzora prometa 21. veljače oko 23 sata u Ulici Matice hrvatske u Vukovaru, policijski službenici zaustavili su osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima i pod utjecajem alkohola u organizmu (1,67 g/kg) upravljao 30-godišnjak iz Vukovara – izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Prilikom postupanja, policijski službenici su uočili novonastala oštećenja na lijevoj strani osobnog automobila te je na vozilu proveden očevid. Pregledom rute kretanja vozila nisu utvrđena vidljiva oštećenja na objektima, prometnicama i prometnim znakovima koja bi se mogla povezati s oštećenjima na vozilu. Također, policijski službenici su u osobnom automobilu zamijetili lovačku pušku i nekoliko komada streljiva.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjaku je izdan prekršajni nalog te slijedi optužni prijedlog, a kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Utvrđeno je kako je vlasnik osobnog automobila i puške 43-godišnjak iz Mirkovaca. Pronađeni predmeti su privremeni oduzeti.

Uslijedilo je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari. Zbog sumnje da je upravljao vozilom i pod utjecajem opojnih droga, nad 30-godišnjakom je izvršeno i preliminarno vještačenje na pristunost droga u organizmu koji je potvrdio pristunost amfetamina u organizmu. Potom su mu u NMB Vukovar uzeti biološki uzorci zbog vještačenja koje će provesti Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Policija će podnijeti i optužne prijedloge: protiv 30-godišnjaka zbog posjedovanja oružja bez dozvole te protiv 43-godišnjaka zbog držanja oružja i streljiva bez nadzora suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

30-godišnjak je danas, 23. veljače, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

PU vukovarsko-srijemska također navodi kako je jučer, 22. veljače u vremenu od 11 do 14 sati oštećeno staklo na pročelju uredskog prostora u stambeno-poslovnoj zgradi u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima. Također na ulaznim vratima tog prostora ostrugane su pvc naljepnice. Po nestručnoj procjeni, nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija