Ispiši ovu stranicu

Kupljen uređaj za analizu uzoraka koronavirusa, od sutra na području VSŽ rezultati isti dan

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Zdravstvene ustanove s područja županije kupile su uređaj za analizu uzoraka koronavirusa tako da ćemo od sutra rezultate testiranja imati isti dan, doznajemo od ravnatelja Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinskog.

-Sudjelovale su sve zdravstvene ustanove s područja županije i kupili smo uređaj za analizu tako da uzorke više ne moramo slati u Zagreb, a rezultate ćemo imati isti dan - rekao je ravnatelj Lohinski.

Što se tiče cijepljenja, na području VSŽ u protekla dva mjeseca protiv koronavirusa cijepljeno je oko 3.500 osoba. U prvoj fazi na području Doma zdravlja Vukovar cijepljeni su štićenici i djelatnici domova za starije i nemoćni, a potom i djelatnici u zdravstvu. U trećoj fazi, uz koju se paralelno odvijaju i prve dvije, kod liječnika obiteljske medicine počelo je cijepljenje  starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika sukladno broju dobivenog cjepiva.
-Nadamo se da ćemo u narednom periodu dobiti više cjepiva. U slučaju da krene masovnije cijepljenje osim na tri punkta, u Iloku te u Vukovaru na Sajmištu i Borovu naselju u Ulici Blage Zadre, cijepljenje će se organizirati i u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, rekao je Lohinski dodajući kako se zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti na listu čekanja kod svog liječnika, a on će zvati pacijente s obzirom na prioritet.

Nepokretne pacijente cijepit će mobilni tim.

Pročitano 507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić