Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 13 novopozitivnih osoba

U OBŽ 13 novopozitivnih osoba Arhiva HRV

U Kliničkom bolničkom centru Osijeku zadnja u zadnjih 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 87 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, dvije su s područja Čepina, a po jedna Donje Motičine, Ernestinova, Kneževih Vinograda i Popovca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba oboljelih od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je osam na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe u dobi od 71 i 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 729 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za jednog državljanina Republike Srbije koji je prekršio rok za tranzit kroz Republiku Hrvatsku te mu je na Graničnom prijelazu Erdut izdan prekršajni nalog. Obavili su i 192 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 167 nadzora provođenja epidemioloških mjera (100 ugostiteljskih objekata, 26 trgovačkih centara, 17 prodavaonica, šest tržnica, pet pekarnica, četiri benzinske postaje, a ostalo u drugim objektima) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI