Ispiši ovu stranicu

Vukovarska bolnica vraća se uobičajenoj dinamici rada

Vukovarska bolnica vraća se uobičajenoj dinamici rada Foto: HRV arhiva

Situacija vezana uz pandemiju koronavirusa povoljnija je i na području grada Vukovara. Bilježi se manji broj novooboljelih, a manji je broj i hospitaliziranih u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i riječ je o blažim oblicima bolesti.

Koronavirus preboljela su 153 djelatnika bolnice, a oko 300 ih je cijepljeno i sada je u tijeku docjepljivanje tako da je i u bolnici znatno bolja situacija pa se vraćaju  uobičajenoj dinamici rada, doznajemo od ravnateljice bolnice dr. Vesne Bosanac.
- Počeli smo raditi više pretraga i operacija, a ne samo hitne slučajeve, tako da pružamo sve oblike zdravstvene zaštite i svi uz prethodnu najavu i pridržavanje epidemioloških mjera mogu doći kod nas – rekla je dr Bosanac dodajući kako se zainteresirani za testiranje na koronavirus trebaju  javiti u bolničku covid ambulantu pri Odjelu za hitni prijem za internističke bolesti, a rade i antigena i PCR testiranja.

Dodala je kako će se cijepljenje cjelokupnog stanovništva odvijati u posebnim ambulantama Doma zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo  te pozvala građane da se ne plaše i odazovu cijepljenju.
- Ne treba se plašiti cjepiva. Pozivam sve da se odazovu i procijepe u što većem broju jer kada se procijepi 2/3 stanovništva županije onda se možemo nadati da će korona u potpunosti nestati – kaže ravnateljica Bosanac dodajući kako za sada nema spoznaja da se na našem području pojavio britanski soj koronavirusa, ali će se uzorci naknadno testirati i na taj soj.
Pozvala je sve da se unatoč popuštanju mjera i dalje obvezno pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić