NAJNOVIJE
Danas se u knjižnicama diljem Hrvatske održava Noć knjige, u Gradskoj knjižnici Vukovar organizirane prigodne radionice i online izložba o američkom mračnom romantizmu

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, danas, 23. travnja, u knjižnicama diljem Hrvatske organizirana je Noć knjige.

(Utorak, 23 Travanj 2024 11:13)
Sutra sat vježbanja u središtu Vukovara

Za Dan dobrih djela ili Svjetski dan činjenja dobrih djela ove su se godine ujedinili milijuni ljudi u 115 zemalja. Prošloga su tjedna ovaj dan volonterskom akcijom u OŠ „Siniša Glavašević” obilježile članice Udruge žena Vukovar, a za sutra je najavljen sat vježbanja u središtu Vukovara koji organizira Udruga za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, doznajemo od predsjednice udruge Sanje Manojlović.

(Utorak, 23 Travanj 2024 10:22)
Na snazi nove cijene goriva

U ponoć je na snagu stupila nova Vladina uredba o cijeni goriva.

Benzin je tako skuplji za 0,02 eura po litri pa je nova cijena 1,56 eura po litri. Dizelsko gorivo i plavi dizel jeftiniji su za jedan cent te je nova cijena za dizel 1,45 eura, a za plavi dizel 0,91 eura po litri.

Ove cijene vrijede sljedećih 14 dana.

(Utorak, 23 Travanj 2024 08:52)
U Vukovaru „Mladi ujedinjenih u miru”

Europski dom Vukovar proteklog je vikenda bio domaćin mladima koji su posjetili Vukovar u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru. Riječ je o projektu koji je nastao iz programa Odmor od rata, izgradnja mira koji više od 30 godina podržava Komitet za ljudska prava iz Kölna, a nositelj projekta je Udruga prijateljice iz Tuzle, BiH.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 15:00)
U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:53)
U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“

Završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“ održana je u ponedjeljak u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:50)
Od sutra skuplji benzin, a jeftiniji dizel

Tehnička je vlada na telefonskoj sjednici donijela odluku da od sutra benzin poskupljuje za dva centa, a dizel pojeftinjuje za jedan cent.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:24)

Počela glavna rasprava u postupku protiv četvorice mladića optuženih da su pretukli Ivana Mikuljana

Počela glavna rasprava u postupku protiv četvorice mladića optuženih da su pretukli Ivana Mikuljana Foto: HRV arhiva

Na Općinskome sudu u Vukovaru danas je, u trećem pokušaju,  počela glavna rasprava u postupku koji se vodi protiv četvorice mladića optuženih da su u kolovozu 2018. u Vinkovcima brutalno pretukli Ivana Mikuljana (23) iz Andrijaševaca, koji je teško ozlijeđen i oslijepio, javlja Hina.

Za napad na Mikuljana optuženi su prvookrivljeni Luka Miškulin iz Mirkovaca, drugookrivljeni Domagoj Culej te trećeokrivljeni i četvrtookrivljeni Gabrijel Čekić i Danijel Hodak.

Prva dva pokušaja održavanja glavne rasprave propala su jer se u prvom pokušaju, održanom krajem siječnja, na sudu nije pojavio optuženi Luka Miškulin, a na drugome, 8. veljače, nije bilo optuženoga Danijela Hodaka.

Miškulin, Culej i Hodak rekli su danas da se ne osjećaju krivima. 
Čekić je rekao da se osjeća krivim i jedini je iznio svoju obranu. Prema njegovim riječima, tučnjavi u Vinkovcima prethodila je tučnjava koja se tjedan dana prije dogodila u Rokovcima,  u vrijeme tamošnjega crkvenoga goda, a u kojoj su on, Culej i Miškulin dobili batina od desetak osoba iz Rokovaca i Retkovaca.
-Tučnjavu je zaustavila policija, a poslije nje su Culeja, jer su valjda došli do njegovog broja, počeli nazivati i prijetiti mu dečki iz Rokovaca i Retkovaca. Dnevno je bilo minimalno desetak poziva - rekao je Čekić, dodajući kako je osnovana i zatvorena Facebook grupa preko koje su nastavili prijetiti jedni drugima.

Rekao je i da se tučnjava u Vinkovcima dogodila 22. kolovoza te da su prije dobili obavijest da u Vinkovce dolazi skupina mladića iz Rokovaca i Retkovaca da se s njima obračunaju.
-Stajao sam s Mikuljanom i razgovarao o događaju od prije nekoliko dana iz Rokovaca kada mi je zazvonio mobitel. Okrenuo sam se na drugu stranu dok sam razgovarao. Po završetku razgovara sam se okrenuo i vidio da se tuku i kako se Hodak i Miškulin naguravaju. Ne znam kako je započela tučnjava, a nisam vidio ni Mikuljana da leži na tlu - rekao je Čekić.

Odgovarajući na upite odvjetnika, a gledajući snimku nadzorne kamere, Čekić je rekao kako se u vrijeme kada je Mikuljan dobio udarac i ležao na tlu na snimci ne vidi Domagoj Culej, sin bivšega saborskog zastupnika Steve Culeja, koji je poslije došao.

Napadnuti Ivan Mikuljan izjavio je nakon glavne rasprave da je bio na mjestu tučnjave, ali se nije tukao.
-Stajao sam s Čekićem i pričao kada me je netko udario. Kažu da je to bio Miškulin i vjerojatno jeste - rekao je Mikuljan.

Sljedeća rasprava zakazana je za 12. ožujka.

Pročitano 436 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija