Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Otvoren rekonstruirani Dječji vrtić u Vođincima

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nazočila je otvaranju rekonstruiranoga Dječjega vrtića Mladost u Vođincima.  Ministrica Vučković tom je prigodom istaknula brojna ulaganja Ministarstva poljoprivrede  u ruralni razvoj odnosno projekte male infrastrukture u Vukovarsko-srijemskoj županiji putem Provedbene agencije za plaćanja koja iznose 136 milijuna kuna.

-Riječ je o dječjim vrtićima, nerazvrstanim cestama, projektima vodoopskrbe i odvodnje, objektima društvene strukture poput društvenih ili vatrogasnih domova – rekla je Vučković.

Vrtić u Vođincima  rekonstruiran je u  posljednje dvije godine kako bi mogao smjestiti veći broj djece, doznajemo od Ružice Sambol, ravnateljice vrtića.

-Imali smo potrebu za većim prostorom jer postojeći vrtić kapacitetom nije udovoljavao potrebama koje imamo. Rekonstrukcijom postojećega vrtića dobit ćemo mogućnost upisati svu djecu čiji su roditelji zainteresirani za boravak njihove djece vrtiću, a trenutno su to dvije vrtićke mješovite skupine i  jedna jaslička skupina-rekla je Sambol.

Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića ''Mladost'' financirana je iz Programa ruralnog razvoja kroz Mjeru 7 za temeljne usluge i obnovu sela u ruralnim područjima, a projektom će se omogućiti smještaj za 69 djece te otvaranje pet novih radnih mjesta. Vrijednost radova iznosi 5,2 milijuna kuna.

Otvorenju vrtića nazočili su i ministar  obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te čelništvo Općine Vođinci.

Pročitano 453 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI