Ispiši ovu stranicu

Ukoliko se povoljna epidemiološka situacija nastavi, razgovarat će se o uvjetima otvaranja kafića 15. veljače

Ukoliko se povoljna epidemiološka situacija nastavi, razgovarat će se o uvjetima otvaranja kafića 15. veljače Foto: HRV arhiva

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je da će se, ukoliko se povoljna epidemiološka situacija nastavi, razgovarati o otvaranju i uvjetima otvaranja kafića 15. veljače.

-Razgovarat ćemo. Vidjet ćemo pod kojim uvjetima - poručio je Božinović za RTL upitan može li se očekivati da se 15. veljače otvore ugostiteljski objekti, a prenosi Hina. Dodao je kako je Stožer Civilne zaštite "prvi” za otvaranje ako brojevi novozaraženih i hospitaliziranih budu dobri te da se neće gubiti vrijeme oko odluke o otvaranju "ako takva bude procjena". 

Komentirajući kritike o nedosljednosti protuepidemijskih mjera, da se istovremeno dok se kafićima to ne dopušta, kava za van može kupiti u pekarnama, trgovinama, benzinskim crpkama, Božinović je ponovio da ti objekti nisu zatvoreni jer prodaju esencijalne proizvode, a da su i ranije prodavali kavu, pa im sada nisu zabranili takvu prodaju. 
-Nije tu poanta u kavi za van nego u okupljanju. Kada dođete na benzinsku, natočite benzin, eventualno uzmete tu kavu za van, stavite u auto i vozite. A u kafić dođete sjesti, družiti se, a to je epidemiološki rizik - pojasnio je Božinović. 

Pročitano 457 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić