Ispiši ovu stranicu

Iz Cvelferije otišla nova donacija stočne hrane u potresom stradala područja

Nastavlja se slanje pomoći iz Cvelferije te se donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom, utovarila danas u skladištu i na pisti Peradarnika u Gunji. 
Nakon utovara stočne hrane (kukuruz i ječam) oko 20 tona, koju su donirala poljoprivredna gospodarstva Cvelferije, sve je odveženo i biti će tijekom dana dostavljeno u Glinu, u skladište organizirano od strane nadležnih tijela. 
Ovo je druga po redu donacija iz Cvelferije, a budući stanovnici ovoga kraja nisu zaboravili pomoć koju su i sami primili u poplavi u svibnju 2014. godine, na ovaj način željeli su pomoći. 
Govoreći o dobroj suradnji Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva poljoprivrede kojom se nastoji pomoći stradalima u potresu, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić je tom prigodom istaknuo:
-Stočnu hranu donirali su naši OPG-ovi s područja Gunje, Drenovaca i Račinovaca. Prepoznajući potrebe korisnika, stočna hrana ovoga puta je pripremljena u pakiranju od 50 kg, zbog lakšeg preuzimanja i dopreme do poljoprivrednih gospodarstava na stradalom području. Donacija iz naše županije se nastavlja a sljedeća bi trebala biti prikupljena i otpremljena iz Komletinaca, ovisno o njihovom slobodnom prostoru za primitak novih donacija stočne hrane.
Pročitano 558 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI