Ispiši ovu stranicu

Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u posljednja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije testirano je 255 uzoraka, od kojih je 37 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih, njih 11, je iz Osijeka, šest je iz Đakova dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera Ivan Hampovčan.
Na bolničkom je liječenju 107 osoba, i to 79 u osječkom KBC-u, od  kojih je 13 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici u  Našicama hospitalizirano je 28 pacijenata.
Trenutno se u samoizolaciji nalaze 784 osobe.

Govoreći o stanju u đakovačkom domu za starije osobe,  Hampovčan je rekao kako je koronavirusom do sada zaraženo 86 korisnika doma i 15 djelatnika.
-Za očekivati je da je ovo maksimum jer u posljednja tri dana nismo imali novozaraženih. Do sada je hospitalizirano devet korisnika toga doma i svi imaju blaže simptome - istaknuo je Hampovčan.

Pročitano 504 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić