Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Županija donijela odluku o početku nastave

Županija donijela odluku o početku nastave Foto: HRV Arhiva

Zbog epidemiološke situacije Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo Odluku o načinu održavanja nastave u drugom polugodištu školske 2020./2021.godine.

Nastava u osnovnim i srednjim školama početi će18. siječnja, s tim da će se za učenike nižih razreda osnovnih škola kao i za četvrte razrede srednjih škola održavati u školi, a za ostale online.

Sukladno preporuci resornog ministarstva, nastavno na epidemiološku situaciju u našoj županiji,  istu je Odluku donijela i Vukovarsko-srijemska županija za školske ustanove kojima je osnivač. Tako će učenici razredne nastave, od 1. do 4. razreda osnovne škole te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati u školi, dok će učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola nastavu pohađati online.

Odluka stupa na snagu od 13. siječnja 2021. godine, a primjenjuje se od 18. siječnja kada počinje drugo polugodište te se odnosi na škole kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač.

Grad Vukovar će donijeti Odluku 14.siječnja, također prema preporuci resornog ministarstva, potvrdio je pročelnik UO za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, Dražen Kobašević

- Ova je godina krenula turbulentno kao i protekla 2020. Sutra ćemo kao osnivači, donijeti Odluku za naše osnovne škole za područje Grada. Ta će odluka biti identična kao što je izjavio ministar Fuchs - rekao je Kobašević, dodajući kako će Odluka vrijediti do daljnjega, odnosno do ukidanja iste.

Pročitano 679 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI